La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 26 agosto 2016

Steluţa a vrut o viaţă mai bună în Italia, dar a murit sub dărâmături la Amatrice. Cum a găsit-o echipa de intervenţie

de Departamentul Corespondenţi - Mediafax
Publicat 26 august 2016

Steluţa Novac, o vasluiancă în vârstă de 47 de ani, din comuna Zorleni, se află printre victimele cutremurului de miercuri din Italia, familia femeii declarându-se devastată, după ce a aflat de la Consulat că aceasta a fost găsită moartă sub dărâmături, transmite correspondentul MEDIAFAX.

Rusanda, sora Steluţei Novac, a declarat corespondentului Mediafax că a fost anunţată, joi seara, de un reprezentant al Consulatului României la Roma că aceasta a fost găsită sub dărâmături, în pat, cu actul de identitate în mână.

Femeia locuia de opt ani în Amatrice, unde avea grijă de o rudă a patronului Hotelului Roma din localitate. În această vară, a fost acasă, în vizită la părinţi, după patru ani de absenţă. Ea nu era căsătorită şi nici nu avea copii.

“A fost în concediu, acasă, după patru ani. A mers să îngrijească mormintele celor dragi, din cimitir, era foarte bucuroasă că a reuşit să-şi vadă părinţii. Nu pot să cred că am primit această veste teribilă. Suntem devastaţi”, a declarat sora femeii decedate în cutremurul din Italia.

Familia este în legătură cu reprezentanţii Consulatului şi aşteaptă informaţii cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit al Steluţei Novac. De asemenea, Primăria Zorleni a anunţat că va sprijini familia şi va trimite o maşină la aeroport, pentru a aduce trupul femeii în localitatea natală.

În urma cutremurelor din Italia, cel puţin 268 de persoane au murit şi 400 au fost rănite. Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături. Cu toate acestea, sute de replici ale cutremurului au împiedicat eforturile celor aproximativ 5.000 de salvatori.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter a lovit Italia vineri dimineaţa.

Matteo Renzi, premierul Italiei, a emis anularea taxelor pentru localnicii afectaţi de cutremure şi a anunţat o nouă iniţiativă, "Case italiene", pentru a stopa criticile în privinţa cauzelor prăbuşirii a sute de clădiri, inclusiv a unora care fuseseră consolidate recent. În acelaşi timp, acesta a declarat că este "absurd" să crezi că Guvernul italian ar putea construi clădiri care să reziste pe deplin în faţa cutremurelor.

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei.

Procuratura orăşelului Rieti, situat în regiunea Lazio, investighează ipoteza neglijenţei în serviciu care a avut ca efect decese multiple în zonele Amatrice şi Accumoli.

Sursa: Gandul

Nessun commento:

Posta un commento