La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 14 giugno 2017

„Festival del pensiero in/verso” @ Venice Art Night 2017

Comunicat de presa

Sâmbătă, 17 iunie 2017, începând cu orele 17,30, în sala„Marian Papahagi” a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va avea loc cea de-a patra ediție a seratei de poezie intitulată „Festival del pensiero in/verso”,eveniment inclus în programul de manifestări Venice Art Night. Invitați la eveniment sunt poeții Paolo Barbieri, Ferruccio Brugnaro, Maddalena Capalbi, Ştefan Damian, Silvio Doretto, Fabia Ghenzovich, Laura Guadagnin, Linda Mavian, Josef Fenrir Pjetri, Enzo Santese şi Francesco Sassetto.

În cadrul seratei de poezie va avea loc un recital de pian interpretat de Josef Fenrir Pjetri.

În zilele cele mai lungi ale anului, de la apusul soarelui până în miez de noapte, „arta se întoarce pentru a elibera noaptea la Veneția”,mai bine spus artele, mai ales că străzileși piațetele vor fi ocupate de muzică, cinema, literatură, poezie etc., va fi o noapte de „contaminare” culturală. Printre instituțiile de cultură ce vor rămâne deschise pânăîn miez de noapte se numără muzee, galerii, fundații, spații publiceși private, librării, careîşi vor deschide porțileși vor îngădui vizitarea acestora liberă, pentru cei care doresc să le descopere patrimoniul cultural-artistic.

Institutul Român de la Veneţia s-a alăturat evenimentelor Venice Art Night Veneţia încă din anul 2013, când a organizat o seară muzicală cu titlul „Muzică şi dansuri din timpul dogilor”. „Festivalul gândului invers/în vers” („Festival del pensiero in/verso”), a fost demarat începând cu anul 2014și se constituie într-o serată de poezie coordonată de profesorul, poetul, scriitorul şi criticul de artă Enzo Santese, care include o întâlnire a unor poeţi români şi italieni, menită să prezinte aspecte dintre cele mai reprezentative din propria creaţie poetică.

Evenimentul este organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în colaborare cu Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia şi Primăria Veneţiei.

Nessun commento:

Posta un commento