La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 23 giugno 2017

Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca prin Pactul cu diaspora

 Invitatie

Roma, 21 iunie 2017

Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca prin Pactul cu diaspora

Evenimentul urmeaza a fi organizat in data de 4 august 2017 la Bucuresti, Palatul Parlamentului – Sala A. I. Cuza sub egida "Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca" prin "Pactul cu diaspora".

In ultimii 3 ani, dupa infiintarea CCIRO Italia, am organizat 28 de forumuri economice cu acelasi motto: "Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca". In calitatea mea de organizator al acestor evenimente, am inteles exact care este perceptia oamenilor de afaceri si a romanilor din diaspora fata de economia romaneasca si statul roman. Aceasta perceptie continua sa fie, in general, de neincredere si se bazeaza, de multe ori, pe stereotipuri sau imagini care nu mai sunt actuale.

Din acest motiv, impreuna cu colegii mei din cadrul ARI, CCIRO Italia, alte asociatii si organizatii cu care m-am sfatuit, am decis sa organizam aceasta mare intalnire, ocazie in care sa punem bazele si sa semnam un memorandum intitulat "Pactul cu diaspora".

Prin acest memorandum, statul roman, Guvernul Romaniei si reprezentanti ai organizatiilor din diaspora vor stabili un cadru de dezvoltare a relatiilor dintre Romania si diaspora. In primul rand va exista angajamentul clar al guvernului de a sprijini reintoarcerea in tara a romanilor si de creare de facilitati pentru intreprinzatorii romani din diaspora care vor sa investeasca in tara. In al doilea rand memorandumul va contine programe de sprijin pentru mentinerea limbii romane si a traditiilor romanesti in comunitatile romanilor din strainatate.

Pentru organizarea acestui eveniment am facut demersuri in vederea obtinerii unor importante patronaje institutionale, a Salii A.I. Cuza si a unor sponsorizari din partea unor firme, agenti economici care au interese de promovare a propriilor produse/imagini in randul romanilor din diaspora. Totodata am demarat negocieri cu mai multe hoteluri din Bucuresti care sa devina parteneri-sponsori ai evenimentului in schimbul unei oferte de cazare pentru participantii la forum.

Daca sunteti interesati sa va implicati in realizarea acestui proiect, va solicit sa ne transmiteti sigla care doriti sa apara in calitate de partener pe materialele promotionale (afise, mape de presa, etc.) a evenimentului.

P.S.In zilele urmatoare va fi deschisa pe siteul CCIRO Italia o pagina dedicata organizarii evenimentului si modalitatile de inscriere pentru participanti.

Eugen Terteleac,presedinte Camera de Comert si Industrie a Romaniei in Italia (CCIRO Italia)

1 commento:

marius ha detto...

Asistent med. abia întors din Italia... nu gasesc muncă in oraşul meu... copilul e rămas ìn Italia, la mama ei italiancă... cu mine ce se va întâmpla? locuri de munca rare aci, posturi pt debutanti doar.Sã revinã românii? Nu!

Posta un commento