La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 1 agosto 2018

SOS Romania - ''Voluntari pentru o zi''


Roma, 5 iulie 2018 - Asociatia Romanilor din Italia (ARI) impreuna cu partenerii CCIRO Italia si Societatea Cultural Istorica "Mihai Viteazul" au continuat calendarul actiunilor din programul “SOS Romania”, program initiat in urma cu multi ani, prin care sunt distribuite cantitati importante de ajutoare si bunuri pentru copii si adulti din Romania.

''Voluntarii pentru o zi'' ai asociatiei, deputatul Laura Mihaela Moagher, dna. Alina Ene, dl. Sandu Stefan impreuna cu dl. Mircea Cosma, au oferit imbracaminte, incaltaminte si alte bunuri, unui numar de circa 100 de copii si tot atatia adulti prezenti in Parcul Memorial ‘’Constantin Stere’’ din comuna Bucov, Prahova.

Voluntarii si-au continuat actiunea oferind ajutoare si in alte centre de copii si orfelinate din Ploiesti.

Prezenta la eveniment, doamna deputat Laura Mihaela Moagher a declarat: ’’Ma simt mandra ca prin actiunile pe care le intreprind, pot aduce un strop de bucurie pe chipul unor semeni incercati de viata. A darui este mai important decat a primi! A iti dedica putin din timpul tau, si din resursele tale celor in dificultate ne ofera un sentiment de implinire. Dorinta de a-i ajuta pe ceilalti este adanc inradacinata in natura umana si trebuie sa dovedim ca entuziasmul de a ne dedica altora decat noua insine, reprezinta o componenta importanta a multumirii sufletesti pe care ne-o dorim. Din postura pe care o am, voi face lobby si la ceilalti colegi parlamentari, pentru ca si ei sa se implice mai mult in astfel de actiuni care au darul de a aduce un strop de fericire unor copii sau adulti cu care soarta nu a fost generoasa''.

‘’Prin aceste actiuni, ne propunem ca in Anul Centenarului sa intarim sentimentul de solidaritate intre romanii plecati si cei ramasi acasa. Multumesc celor care au facut posibila realizarea acestei actiuni, prin implicarea lor, asigurandui totodata ca nu ne vom opri aici si vom desfasura si alte proiecte de anvergura in viitorul apropiat. Invit pe aceasta cale pe toti cei care au posibilitatea sa faca asemenea gesturi, sa nu piarda nici o ocazie, mai ales, tinand cont ca o parte a societatii romanesti este foarte saraca” a declarat Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia.

Biroul de comunicare ARI

Associazione dei Romeni in Italia
Via del Fringuello, 50 A, Roma
Tel. / Fax. +39 06263162
www.associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento