La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 16 gennaio 2019

Celebrarea Zilei Culturii Naționale la Trieste

Participarea Consulului General al României la Trieste la celebrarea Zilei Culturii Naționale (Trieste, marți, 15 ianuarie 2019)

Marți, 15 ianuarie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat la un eveniment menit a celebra Ziua Culturii Naționale, sub semnul împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Culturală Italo-Română “Danubio” (în cooperare cu “Associazione Romeni@Moldavi di Veneto” respectiv Asociația “George Enescu” din Sacile) și a cuprins atât alocuțiuni susținute de doamna Iulia Daniela Negru, președintele Asociației Culturale Italo-Române “Danubio” respectiv Cosmin Victor Lotreanu, consul general al României la Trieste cât și prezentări succinte ale unor creații eminesciene. Au fost dezbătute idei privind importanța lui Mihai Eminescu ca poet, prozator și publicist, au fost exprimate opinii privind perenitatea valorilor culturale românești și locul acestora în patrimoniul universal.

De asemenea a fost organizat un concurs de desene și grafică (“In memoriam Mihai Eminescu”) cu participarea copiilor (ce provin din familii ale cetățenilor români rezidenți sau din familii mixte). Lucrările prezentate cu ocazia evenimentului și inspirate din creația poetică eminesciană vor fi expuse la sediul Consulatului General al României la Trieste.

Manifestarea, desfășurată sub forma unei adevărate serate de literatură (fiecare participant a fost rugat să aducă o carte românească) a constituit un real succes, fiind prezent un număr apreciabil de cetățeni români și italieni.

Sursa: Consulatul General al Romaniei la Trieste

Nessun commento:

Posta un commento