La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 19 aprile 2019

Vasto: Atelier de artizanat tradițional cu ocazia Sărbătorilor de Paști


Marți, 16 aprilie 2019, Asociația Culturală ,,Vocea Românilor din Vasto’’ a organizat, în colaborare cu Directia Educationala Nuova Direzione Didattica Vasto , în cadrul Școlii Aniello Polsi, un atelier de artizanat tradițional avand ca subiect Sărbătorile de Paști. Copiii (cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani), au pictat si vopsit ouă de Paște sub îndrumarea cadrelor didactice și a voluntarilor asociației prezenți la eveniment. .A fost o importantă oportunitate de a demonstra valoarea tradițiilor naționale românești. Cu răbdare și competență ,membrii asociației au esplicat simbolismul din punct de vedere religios al celei mai importante sărbători a Creștinătății. Cei prezenți au recitat poezii și au intonat cântece pe tema marii sărbători.
Asociatia a inceput o colaborare cu scolile de prim nivel din Vasto, printr-un proiect intercultural "Cultura si traditii", impreună cu directorul scolii Concetta Delle Donne, și profesorii ,educatorii si invatatorii de la Scoala Polsi iar, pe de alta parte parte, membrii voluntari ai asociației menționată mai sus. Colaborarea instituțională, care are ca obiect proiectul intercultural va cuprinde și alte activități, cu ocazia sărbătorilor laice și religiose românești și italiene. Conservarea și transmiterea acestor tradiții, de inestimabilă valoare spirituală și culturală, este unul dintre obiectivele principale ale asociației de români din Vasto.

Asociatia Vocea Românilor din Vasto

Nessun commento:

Posta un commento