La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

martedì 18 giugno 2019

Muncitor în stare foarte gravă, după ce a fost zdrobit de o presă într-o carieră din Lorsica

Fonte: TeleNord
18 iunie 2019

Român de 25 de ani din Ferrada: doi colegi l-au eliberat.

A fost internat în condiții severe la spitalul San Martino din Genova muncitorul în vârstă de 25 de ani care a fost zdrobit în după-amiază de o presă care mărunţea pietrele într-un tunel din cariera din Lorsica, Val Fontanabuona, în hinterlandul Chiavari. Omul, un român angajat regular și rezident de mulți ani în apropiere de Ferrada di Moconesi, a suferit leziuni grave la picioare și pelvis, dar a rămas conştient până la internarea la spitalul de urgență, unde doctorii l-au sedat pentru a evita alte traume.

Printre ipotezele accidentului, e posibil ca presa să fi fost poziționată într-o manieră instabilă. Primii care l-au ajutat au fost doi colegi care au reușit să dea deoparte mașina grea care l-a zdrobit. La fața locului au venit doctorii de la 118 pentru primul ajutor şi pompierii din Chiavari.

Lângă român colegii şi patronul carierei, Massimo Cuneo, împreună cu nevasta, în lacrimi. Au fost inițiate investigațiile de inspectorii ASL și de carabinierii din Chiavari pentru a afla dinamica accidentului: primul pas al anchetei coordonate de magistratul Gabriella Dotto, confiscarea carierei și înregistrarea proprietarului în registrul suspecților pentru a permite efectuarea verificărilor tehnice necesare.

CS


Leggi l'articolo in italiano:
Operaio schiacciato da una pressa in una cava a Lorsica: è gravissimo

Nessun commento:

Posta un commento