La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 28 agosto 2019

În Italia, 10% din companii sunt gestionate de străini


La sfârșitul lunii iunie, aceste companii au depășit 600.000 de unități, datorită unei creșteri economice în al doilea trimestru al anului de 6.800 de unități (+1,1% față de trimestrul precedent, medie dublă a companiilor din aceeași perioadă: +0,5%).

Companiile conduse de străini se concentrează în principal pe comerț, lucrări de construcții și catering și, în 8 regiuni din 20, reprezintă peste 10% din activitățile economice.

Acest lucru rezultă dintr-un raport al UnionCamere și InfoCamere despre companiile străine din perioada aprilie-iunie a anului 2019. 40% dintre aceste companii sunt concentrate în marile provincii, începând cu Roma, care are peste 69.000 de antreprenori străini.

Comerțul cu amănuntul (161 mii), lucrări de construcții specializate (113 mii) și servicii de catering (aproape 47 mii) sunt sectoarele în care întreprinderile străine sunt mai numeroase. În primele două domenii, în plus, precum și în activități de sprijin pentru funcții de birou și alte servicii pentru afaceri, în servicii de construcții și activități peisagistice și în fabricarea de articole din piele, o companie din 5 este condus de persoane de origine străină. În alte sectoare de activitate, însă, companiile străine reprezintă o treime din total. Acesta este cazul celor 17 mii de activități articole vestimentare, egale cu 31,4% din companiile din sector, și din cele 3.400 de companii din sectorul telecomunicații, care reprezintă 33,2% din total.

Dar de unde provin? Analiza proprietăților unice arată că componentele cele mai semnificative sunt marocane, chineze și românești, active în principal în sectorul comercial (primele două) și în construcții (românii), relatează: Il Messaggero

Nessun commento:

Posta un commento