La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 30 agosto 2019

La Pescara au fost sechestrate alte 9 mașini care circulau cu plăcuțe de înmatriculare străine

29 august 2019

Garda de Finanțe din Pescara continuă controlul asupra circulației vehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare străine.

Mașinile, în special de lux, constituie un indice important al capacității contributive și reprezintă în consecință, un semnal de alarmă la inspecțiile fiscale, pentru contribuabilii care declară autorității fiscale venituri reduse, neproporționale cu nivelul de viață personală.

În acest caz, motivele sunt: neadaptarea la legislația actuală, de natură fiscală, evitarea de a plăti taxa auto și de a economisi la polița de asigurare. Prin urmare, pentru a identifica pe cei care au pus în practică o astfel de conduită ilegală și strategie evazivă, Grupul Gărzii de Finanțe din Pescara a identificat deja nouă cazuri ce au încălcat art. 93 din Codul Rutier, unde au procedat la oprirea și confiscarea administrativă a vehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare străine (poloneză, română, franceză, bulgară, germană, slovenă și slovacă).

De reținut că odată cu intrarea în vigoare a legii nr. 132 din 01.12.2018 (fostul Decret de Lege nr. 113/2018), care a integrat Codul Rutier, s-a introdus și infracțiunea care se declanșează rezidenților din Italia de mai mult de 60 de zile care circula cu plăcuța de înmatriculare străină. Pentru aceștia este prevăzută o sancțiune administrativă de la 712 la 2848 euro, cu transmiterea simultană a documentului de circulație către organul competent de inspecție pentru a ordona încetarea imediată din circulație a vehiculului.
Iar după 6 luni de la încălcarea legii, dacă nu a fost solicitat documentul pentru deplasare peste granița Italiei, se aplică confiscarea vehiculului, relatează Abruzzoweb.

Nessun commento:

Posta un commento