La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 2 settembre 2019

Cioban român de 42 ani lovit de o bovină la locul de muncă

Montescaglioso (MT), 01/09/2019

Denunțat proprietarul de 66 ani, pentru nerespectarea legilor privind siguranța la locul de muncă.

Joi 26 august, un cioban de 42 de ani, de origine română, în timp ce își desfășura activitatea, a fost lovit în spate de o bovină. Bărbatul a fost salvat imediat de personalul 118 care l-a transportat la spitalul din Matera pentru tratament.

Vineri 30 august, la încheierea investigațiilor necesare, Carabinierii din Montescaglioso și Inspectoratul de Muncă au denunṭat în stare de libertate la Procura din Matera titularul unei firme agricole, în vârstă de 66 de ani, responsabil de încălcarea regulamentului muncii ṣi de securitatea la locul de muncǎ.

Inspecția la fața locului, efectuată de Carabinieri în comun cu Inspectoratul de Muncă din Matera, a constatat că cei doi lucrători, inclusiv cel rănit, erau angajați la negru.

Proprietarul a fost raportat la Autoritatea judiciară, de asemenea pentru încălcări în materie de prevenire și siguranță la locul de muncă, şi i-au fost aplicate sancțiuni administrative de 45.000 de euro.

Ciobanul a scăpat doar cu o mare sperietură și câteva zile de spitalizare, relatează OltreFreePress.

Nessun commento:

Posta un commento