La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 31 dicembre 2019

„Dor de casă", piesa emoţionantă despre românii plecaţi în străinătate

Sursa: Youtube
Trebuie să o asculți! Piesa EMOȚIONANTĂ despre românii plecaţi în străinătate

Giorgiana Croitoru / 29 dec 2019

Patru dintre cei mai iubiți artiști de la noi au lansat o piesă emoţionantă despre românii plecaţi în străinătate. Trebuie să o asculți.

Cuza, Irina Rimes, George Hora și Carmen Tănase au lansat clipul piesei „Dor de casă", o melodie emoţionantă care vorbeşte despre ceea ce se află în inimile celor plecaţi din ţară, din perspectiva a patru personaje.

Discursurile puternice ale artiştilor şi imaginea clipului accentuează singurătatea celor plecați din țară, dorul pe care îl simt și speranţa pentru o viaţă mai bună.

Cei patru artiști subliniază perspectiva autentică atât pentru cei plecaţi în străinătate, cât şi pentru cei rămaşi acasă, în țară.

Cui aparțin versurile. "E mai mult o declaraţie decât o piesă"

Versurile piesei îi aparțin lui Cuza, membrul trupei „Noaptea târziu".

"„Dor de casă" e mai mult o declaraţie decât o piesă. Consider că e radiografia societăţii româneşti din momentul de faţă. Din păcate, nu prea mai avem prieteni care să nu aibă cel putin o rudă plecată în străinătate în speranţa unei vieţi mai bune.

Mă bucur că cei trei artişti Irina Rimes, George Hora şi doamna Carmen Tănase au acceptat să spună această poveste alături de mine. Primii oameni care au auzit şi m-au încurajat să duc spre finalizare această piesă au fost colegii mei de trupă, Cucu şi Emi, care în momentul când le-am cântat-o au avut ochii în lacrimi", a declarat Cuza, citează adevărul.ro"Piesa aceea pe care o asculţi cu sufletul"

„M-am gândit la acasă, la mama, la tata, la fratele meu, la tot ce am lăsat în urmă atunci când am plecat. Sunt fericită că pot să fac parte din acest proiect şi că putem, prin versurile piesei, să vă povestim sentimentele noastre, ale oamenilor care au fost nevoiţi să plece de lângă familie, prieteni pentru un alt acasă. "Dor de casă" este piesa aceea pe care o asculţi cu sufletul", a spus Irina Rimes.

Carmen Tănase, compleșită de emoții

„Vă mulţumesc pentru momentul acesta din viaţa mea! Sunt sigură că mesajul nostru va ajunge direct în inimile oamenilor!", a spus Carmen Tănase, profund emoționată în timpul filmărilor.

"Cel mai frumos şi emoţionant moment"

„Versurile m-au inspirat din prima clipă şi astfel am scris refrenul direct din suflet, pentru toţi cei care ştiu ce înseamnă dorul de casă. Irina şi-a pus amprenta pe melodia asta. Întâlnirea şi sesiunea de înregistrare cu doamna Carmen Tănase a fost pentru mine cel mai frumos şi emoţionant moment din tot procesul creaţiei acestei piese", a mărturisit și George Hora, producător şi artist.

Sursa: DCNews

Nessun commento:

Posta un commento