La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 7 gennaio 2020

Italia. Român, găsit carbonizat într-o rulotă. Polițiștii au primele suspiciuni

Liviu Ludovic / 4 ian 2020

Trupul unui bărbat de origine română a fost găsit carbonizat într-o parcare de rulote din Roma.

Chira Mihai, un român în vârstă de 51 de ani, și-a găsit sfârșitul în seara zilei de vineri, 3 ianuarie. Potrivit primelor ipoteze ale autorităților, bărbatul dormea în momentul în care rulota în care fost cuprinsă de flăcări, potrivit Roma Today.

În zona Piazzale 12 Ottobre (cartierul Garbatella) se află rulote în care locuiesc temporar mai mulți oameni. În jurul orei 20.30, un incendiu a devastat cel puțin cinci dintre rulotele respective.

Deși pompierii au intervenit rapid, nu l-au mai putut salva pe Mihai, care a pierit mistuit de flăcări. Corpul său carbonizat a fost ridicat în timpul operațiunilor de stingere a incendiului.

Autoritățile italiană efectuează verificări pentru a stabili care a fost sursa declanșării incendiului.

Zona în care a avut loc incendiul găzduiește o parcare cu plată pentru autobuze, autovehicule și rulote. Unele dintre acestea sunt folosite de persoane fără adăpost. Totodată, în afara parcării există rulote și autovehicule utilizate ca locuințe improvizate pentru persoanele nevoiașe.

sursa foto: Roma Today

Sursa: Ştiri Diaspora

Nessun commento:

Posta un commento