La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 7 gennaio 2020

Italia. Un cioban român a fost ucis pe șosea

Autor: Georgeta Petrovici
2 ianuarie 2020

Un român a fost ucis, în Italia, iar ce s-a întâmplat ulterior e cu adevărat neașteptat.

Un cioban român în vârstă de 59 de ani, Mircea Hrom, a fost ucis de o mașină în data de 30 decembrie 2019, în S. Caterina Jonio (Catanzaro), notează presa italiană. Accidentul s-a petrecut de-a lungul șoselei SS106, la km 147.

Victima, se pare că mergea pe partea dreaptă a drumului, pe o porțiune neiluminată, în momentul în care a fost izbită de mașina condusă de un italian în vârstă de 69 de ani. Impactul a fost suficient de violent încât să proiecteze corpul românului la mai mulți metri distanță. Șoferul s-ar fi oprit imediat după impact, să caute victima, însă nu ar fi găsit-o, din cauza întunericului și a vegetației, așa că a plecat acasă.

Abia a doua zi italianul a mers la poliție. Astfel, în data de 31 decembrie, carabinierii, la indicațiile șoferului, au reușit să găsească corpul ciobanului, ascuns de vegetația deasă, la aproximativ 20 de metri distanță de drum.

Mașina cu care s-a comis accidentul a fost confiscată, pentru expertiză, iar pe numele șoferului italian a fost deschis dosar penal pentru ucidere. Corpul românului va fi supus autoposiei, fiind la dispoziția procurorului din Catanzaro, mai scrie Gazeta Românească.

Sursa: evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento