La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 7 gennaio 2020

Veşti bune aduce anul 2020. A scăzut numărul medicilor români care aleg să profeseze în străinătate!

de Daiana Rosca -3 ianuarie

Veşti bune aduce anul 2020! A scăzut numărul medicilor care aleg să profeseze în străinătate. În 2019, de exemplu, numărul medicilor care pleacă din ţară s-a redus cu o treime iar la examenul de rezidenţiat din anul care tocmai s-a încheiat s-au înscris şi studenţi care au absolvit şcolile de medicină din străinătate. Medicii români par să se gândească de două ori acum, înainte de a pleca din tara.

Asta după ce, începând cu luna martie a anului trecut au primit salarii mai mari, unul dintre motivele invocate pâna acum pentru părăsirea sistemului de sănătate din ţara noastră, după cum ne-a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean.

În prima jumătate a lui 2019, puţin peste 400 de medici au solicitat eliberarea documentului care le permite să muncească în spitalele din străinătate. Un număr de trei ori mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

Sunt şi medici care s-au răzgândit şi au revenit în sistemul de sănătate românesc. Aproximativ 150, anul trecut.

Sursa: Radio România Reṣiṭa

Nessun commento:

Posta un commento