La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 2 febbraio 2020

Bogdan Aurescu, la Antena 3: Nu s-a confirmat coronavirusul la românul din Italia internat la Roma

de D.G. | 31 Ian 2020
Bogdan Aurescu, la Antena 3: Nu s-a confirmat coronavirusul la românul din Italia internat la Roma
foto: Antena 3 Exclusiv

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că MAE ajută românii să se repatrieze din zonele în care coronavirusul face victime.

"Am urmărit cu foarte multă atenție încă de la începutul apariției acestei crize sanitare privind coronavirusul evoluția evenimentelor. Am emis două atenționări de călătorie și am mărit nivelul de alertă pentru călătoriile în China.

De asemenea, am luat măsuri prin intermediul ambasadei noastre de la Beijing pentru a identifica cetățenii români, pe de o parte cei care se află în provincia Hubei, deci în zona în care se produce cu cea mai mare intensitate această criză și în al doilea rând cu privire la prezența cetățenilor români în general din China pentru a putea lua măsuri de sprijin pentru eventuala lor repatriere, dacă iei o solicită

În ceea ce privește cei patru cetățeni români care se află în provincia Hubei, facem demersuri active pentru a fi ajutați să se întoarcă în țară prin folosirea oportunităților pe care le avem în relația cu partenerii noștri europeni, mă refer la zborurile care sunt organizare de Franța și de Germania", a declarat Bogdan Aurescu.

eugen teodorovici replica pentru florin citu nu sunt eu bichonul
Eugen Teodorovici, replică pentru Florin Cîțu: „Nu sunt eu bichonul”
De asemenea, ministrul a precizat că românul din Italia nu are coronavirus.

În ceea ce privește cei doi cetățeni români care se află în Spania și respectiv în Italia care au fost suspecți de coronavirus, în ceea ce privește cetățeanul român aflat în Spania în urma demersurilor pe care misiunile noastre diplomatice și consulare din Spania le-au făcut a rezultat că analizele sunt încă în curs.

În ceea ce privește românul care se află internat în Italia, rezultatele analizelor, obținute de ambasada noastră la Roma, arată că nu este vorba despre o infecție cu coronavirus", a subliniat Bogdan Aurescu, la Punctul de întâlnire.

Sursa: Antena3.ro


Citește și:
Stare de urgență în Italia! Românii, avertizați! Coronavirusul, confirmat în Peninsulă
Românul din Italia suspect de coronavirus nu este infectat

Leggi anche:
Coronavirus, lo Spallanzani: "Cittadino romeno negativo al test, coppia cinese in discrete condizioni"
Coronavirus a Roma, negativo ai test medici l'operaio che ha lavorato nell'hotel

Nessun commento:

Posta un commento