La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 23 febbraio 2020

Guvernul va lansa o platforma online cu oferte de munca pentru romanii din diaspora

Guvernul va lansa o platforma online cu oferte de munca pentru romanii din diaspora
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul lucreaza la o platforma online care va face cunoscute romanilor din strainatate ofertele de munca din Romania, a anuntat seful cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, in deschiderea conferintei "Piata muncii, intre criza si reinventare". Platforma va fi lansata, in premiera, in Italia.

Platforma urmareste facilitarea reintoarcerii in tara a romanilor plecati la munca in strainatate, pe fondul crizei de munca tot mai accentuate din Romania.

Danca a aratat ca, pe langa stabilirea unui mecanism predictibil, care sa tina cont de indicatorii economici, pentru salariul minim, Guvernul si-a asumat si rolul de mediator pe piata muncii.

In prezent, exista o cerere de forta de munca pentru circa 140.000 angajati in industria hoteliera, de constructii si in alte domenii, a aratat Ionel Danca, ceea ce inseamna o oportunitate majora pentru romanii din strainatate care vor sa se intoarca.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In acest sens, Guvernul pregateste o serie de actiuni de mediere intre companii si angajati, iar una dintre acestea este crearea unei platforme online destinate romanilor din diaspora.

"Ministerul Muncii si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni lucreaza la o platforma online, a carei forma pilot va fi lansata mai intai in Italia, cu sprijinul Cofindustria, grupurilor de angajatori, pentru a le face cunoscute romanilor din strainatate ofertele de munca din tara", a anuntat Ionel Danca, la evenimentul organizat de Profit.ro.

El a subliniat insa ca pentru intoarcerea romanilor in tara este nevoie si de o schimbare a paradigmei in care a lucrat pana acum adiministratia publica.

"Reteaua de institutii si oficii publice a fost gandita, dupa aderarea la Uniunea Europeana, pentru a-i ajuta pe romani sa isi gaseasca de lucru in afara tarii, practic i-am ajutat pe romani sa plece.

Aceasta paradigma trebuie rasturnata si aceleasi institutii, oficii trebuie sa isi asume concomitent rolul de a-i ajuta pe romani sa se intoarca in tara", a aratat seful cancelariei prim-ministrului.

Joi, 20 Februarie 2020

Sursa: Ziare.com

Nessun commento:

Posta un commento