La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 2 febbraio 2020

“SOS România” – acțiuni organizate de Asociația Românilor din Italia, demarează la început de an cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române


ianuarie 27, 2020 Diaspora

Acțiunea de vineri, 24 ianuarie 2020 reprezintă o continuitate a ciclului de acțiuni umanitare “SOS România”, acțiune dezvoltată de-a lungul anilor de către voluntarii ARI care au trimis cantități importante de ajutoare, bunuri pentru copii și pentru adulți, familiilor nevoiașe și copiilor defavorizați din mai multe localități și orfelinate din România, transmite Romanian Global News.
Cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române, ne-am reîntors cu mult drag la Valea Plopului din județul Prahova, în parohia preotului Nicolae Tănase. Și de această dată, beneficiarii au fost copiii îngrijiți de preotul Tănase. Încă din anul 2017, am descoperit în părintele Tănase, acel înger păzitor care prin lucrările domniei sale reușește să salveze sute de copii al căror destin este “pierirea” înainte de a se naște (în general, părintele luptă împotriva avortului, convingând mamele să aducă pe lume proprii îngerași).
Voluntarii pentru o zi a acțiunii „SOS România”: Ovidiu Burdușa, noul secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni care a transmis salutări și mulțumiri părintelui Tănase pentru proiectul și misiunea de a se îngriji de comunitatea pe care o păstorește; europarlamentarul Rareș Bogdan, care anterior a sprijinit aceste acțiuni din postura de jurnalist și care mai nou, în calitate de politician – europarlamentar, luptă pentru drepturile românilor din diaspora.

„Ne bucurăm pentru faptul că prima acțiune “SOS România” din anul 2020 este organizată de Asociația Românilor din Italia într-o zi de încărcătură patriotică deosebită respectiv cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române. Reînnoim apelul către românii de pretutindeni de a continua să fie solidari cu cei care au nevoie și în același timp, ne dorim ca prin intermediul acestor acțiuni să fim un exemplu de urmat, alăturându-se inițiativei câți mai mulți membri ARI și români din Italia. Totodată, mulțumim domnilor Riccardo și Marcello BELLUCCI, voluntarilor ARI și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestei acțiuni: Giuseppe și Enzo INCARBONE, Cristian NUC, Gabi STANCU, Elephant Moving SRL și nu în ultimul rând, partenerului nostru de drum, doamna Maria Grazia Passeri, președintele asociației Salvamamme” a declarat președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

Sursa: Romanian Global News

Nessun commento:

Posta un commento