La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 20 febbraio 2020

Toscana – România – turism şi afaceri, un nou proiect de înfrățire între România şi Italia

Comunicate de presă

februarie 17, 2020

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a primit, astăzi, o delegaţie din Italia din care au făcut parte George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului și patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato și Ştefan Stănăsel, președintele Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (CNCRI).

Discuțiile au pus accent pe dezvoltarea relațiilor economice între regiunea Toscana și România, demnitarul MEEMA primind, din partea delegației italiene, o scrisoare referitoare la propunerea de înfrățire între orașele Cluj Napoca și Prato, adresată primarului orașului Cluj Napoca, Emil Boc.

„Este pentru prima dată când Italia propune României un astfel de proiect instituţional, derulat pe două planuri, afaceri şi turism, prin care România îşi poate promova oferta investiţională în Toscana. Avem ocazia de a duce produsele româneşti pe piaţa italiană , dar şi de a face cunoscute oportunitățile de turism şi afaceri existente în România”, Liviu Rogojinaru, secretar de stat MEEMA.
”Demararea proiectului „Toscana-România, turism şi afaceri” este o iniţiativă lansată de Primăria din Prato şi Consiliul Local Prato în luna noiembrie 2019, care are ca obiectiv promovarea oportunităţilor oferite de cele două ţări prin proiecte concrete în domeniul turistic şi al afacerilor. Vrem să contribuim real la crearea de locuri de muncă şi stimularea integrării economice şi culturale a comunităţilor din țările noastre”, George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato.
„Suntem siguri că proiectul se poate dezvolta pe mai multe planuri: turistic, economic, cultural, având în vedere afinităţile existente între cele două ţări şi, în special, între oraşele Prato şi Cluj. Acestea au foarte multe aspecte în comun în plan industrial şi, în special, în domeniul industriei textile. Prin prezența universitară foarte puternică, putem genera, de asemenea, colaborări şi în domeniul educațional”, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului și patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato, despre proiectul „Toscana-România, turism şi afaceri”.
Delegația italiană a expus interesul autorităților din Prato de a organiza un forum economic la Camera de Comerț Prato, care să reunească administrațiile publice locale şi mediile de afaceri din cele două țări şi să creeze punțile de legătură pentru investiții reciproce, având în vedere interesul oamenilor de afaceri din cele două țări.

Oficialii italieni au transmis, de asemenea, susţinerea celorlalte oraşe din regiunea Toscana pentru proiectul de înfrățire cu România, care poate constitui un reper pentru companiile italiene, în special cele din Toscana, o regiune orientată către export, care doresc să fie prezente în România.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a agreat propunerea italiană, exprimând interes pentru organizarea de workshopuri, întâlniri B2B şi schimburi de bune practici în cadrul acestui proiect, cu accent pe digitalizare şi inovare, care prin promovarea colaborării între IMM-urile din cele două ţări contribuie la impulsionarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale.

Biroul de presă

Sursa: Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri

Nessun commento:

Posta un commento