La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 4 marzo 2020

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma, posticipat

Aggiornamento FRANCOFILM 2020

PER VIA DEL DPCM DEL 04/03/2020: SOSPENSIONE DELLE ATTIVITA'

IN ATTUAZIONE DEL DECRETO DEL DPCM DEL 04/03/2020 L'INSTITUT FRANÇAIS CENTRE SAINT-LOUIS SOSPENDE LE ATTIVITÀ CULTURALI PREVISTE DAL 5 AL 15 MARZO 2020, INCLUSO IL FRANCOFILM-FESTIVAL DEL FILM FRANCOFONO DI ROMA CHE SARÀ POSTICIPATO IN DATA DA DEFINIRSI.

https://www.ifcsl.com/
---------------------------------------------------------

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de Ambasada României în Republica Italiană și Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Prezența la acest festival, organizat de Institutul Francez – Centre Saint Louis cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei, se înscrie în seria de evenimente organizate în România, pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea mișcării francofone.

Proiecția peliculei Mo va avea loc duminică, 8 martie 2020, ora 17.00, la sediul Institutului Francez – Centre Saint Louis din Largo Toniolo 21/22. Proiecția va fi în limba română, cu subtitrări în italiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sinopsis:Moşi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neașteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul. Lansat în cinematografe în 2019, Mo îi are ca protagoniști pe actorii Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu și Mădălina Craiu.

Informații suplimentare:

Cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma prezintă, în perioada 5-13 martie 2020, 17 filme de lung metraj din 14 țări: Albania, Armenia, Belgia, Bulgaria, Burkina Faso, Canada, Elveția, Franța, Liban, Luxemburg, Maroc, România, Senegal și Tunisia. Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Festivalul se încheie cu decernarea unor Premii (Premiului Juriului, al Publicului și al unor Mențiuni Speciale). În 2019, filmul prezentat de România în cadrul competiției – Un pas în urma serafimilor ­– a primit Premiul Publicului.

Mai multe detalii pe: https://www.ifcsl.com/centre-saint-louis/francofilm-2020

Accademia di Romania in Roma

Nessun commento:

Posta un commento