La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 17 marzo 2020

Suspendarea activității cu publicul la oficiile consulare din Italia

Actualitatea ambasadei

SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII CU PUBLICUL LA OFICIILE CONSULARE DIN ITALIA

Ca urmare a măsurilor adoptate de autoritățile italiene în contextul epidemiei de Coronavirus și în scopul protejării cetățenilor români, vă informăm că:

- Începând cu data de 16 martie 2020, se suspendă serviciile consulare cu publicul, pe o perioadă nedeterminată, la toate oficiile consulare românești din Italia.
- Această măsură este justificată de necesitatea evitării aglomerărilor din cadrul oficiilor consulare, în conformitate cu măsurile de urgență sanitară luate de autoritățile italiene.
- Întreg personalul consular rămâne la dispoziția cetățenilor români pentru acordarea de asistență consulară de urgență (decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei, etc.).
- Cetățenii care au programări pentru perioada următoare vor primi un e-mail prin care se comunică anularea programării, pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.
- Informații privind serviciile consulare și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară sunt disponibile pe site-ul ???? https://roma.mae.ro și pe pagina Facebook ale Ambasadei.
- De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării cu celeritate a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Depășirea cu succes a acestei situații extraordinare depinde și de buna cooperare dintre Ambasadă și cetățeni.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Nu uitați măsurile adoptate de guvernul italian, valabile în TOATĂ Italia:

Evitați orice deplasare care nu este urgentă ‼️
Rămâneți pe cât posibil acasă
Nerespectarea acestor prevederi se poate pedepsi inclusiv cu sancțiuni de ordin penal.

INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE!

Decretul #IoRestoaCasa, întrebări și răspunsuri aici

Sursa: AMBASADA ROMÂNIEI în Republica Italiană

Nessun commento:

Posta un commento