La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 15 marzo 2020

Video emoționant din partea FRF și a echipei naționale pentru românii din diaspora

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Joi 12 Martie 2020

Miodrag Belodedici, Adrian Mutu şi Alexandru Paşcanu au transmis, miercuri, în numele lor şi al echipei naţionale de fotbal a României, mesaje de susţinere pentru românii izolaţi în străinătate din cauza coronavirusului.

″În contextul epidemiei de coronavirus, tot mai muţi români din străinătate sunt izolaţi sau nu pot reveni acasă pentru o vreme, din dorinţa de a-i proteja pe cei apropiaţi. FRF şi “tricolorii” sunt alături de diaspora. Federaţia Română de Fotbal şi echipa naţională sunt alături de voi, românii din diaspora care trec prin momente dificile în această perioadă, din cauza epidemiei.

Ştim că depărtarea de cei dragi e grea, dar, pentru o vreme, doar aşa îi putem proteja pe cei de acasă. Miodrag Belodedici, Adrian Mutu şi Alex Paşcanu, trei fotbalişti din generaţii diferite care au simţit, fiecare într-un mod special, afecţiunea românilor din diaspora, au acceptat provocarea noastră. Să arătăm tuturor cât de uniţi sunt românii, chiar şi atunci când nu sunt unul lângă celălalt”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul oficial al FRF, citat de Agerpres.

Fostul fotbalist Miodrag Belodedici a declarat că îi înţelege pe românii din diaspora pentru că în trecut a fost şi el în imposibilitatea de a reveni în ţară.

“Dragi români din diaspora, poate eu vă înţeleg cel mai bine. Pentru o vreme nu veţi putea veni în ţară, la fel cum nici eu nu am putut. Au fost zile şi nopţi amare, la mine din cauza comunismului, pentru voi dintr-o cauză medicală. Ştiu ce înseamnă să rămâi în străinătate pentru că dacă ai veni acasă ai face mai mult rău alor tăi. De aceea vreau să vă spun că sunt cu toată inima alături de voi în Italia, Franţa, Spania şi restul lumii”, a afirmat Belodedici.Selecţionerul naţionalei de tineret, Adrian Mutu, le-a transmis românilor din străinătate că nu vor fi niciodată singuri, indiferent dacă sunt izolaţi sau nu din cauza epidemiei de coronavirus.

“Ani de zile m-am bucurat de afecţiunea voastră, dragi români din Italia, şi v-am bucurat cu golurile mele în Serie A. Eu nu aş fi reuşit fără voi, acum e rândul meu într-un moment dificil să mă întorc cu sufletul şi să vă transmit îmbrăţişarea mea. Nu puteţi fi acasă acum, dar noi suntem lângă voi. Că sunteţi izolaţi sau nu, eu vă promit că singuri nu veţi fi niciodată”.

La rândul său, fundaşul Alexandru Paşcanu a declarat:

“Dragostea românilor din Italia a însemnat plusul care ne-a făcut să scriem istorie la Campionatul European de tineret de anul trecut. Eu m-am format ca fotbalist în străinătate, departe de ţară, şi cunosc dorul vostru de casă. Depărtarea doare şi trăim vremuri tulburi, dar vreau să ştiţi că întotdeauna jucăm cu gândul la voi. Şi mai ales cu gândul la cei pe care victoria noastră poate să-i aline”.

Sursa: Agerpres

Nessun commento:

Posta un commento