La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 10 aprile 2020

Întâlnirea Ambasadorului Bologan cu Ministra Bellanova


Actualitatea ambasadei

Întâlnirea ambasadorului României în Italia, George Bologan, cu ministrul pentru politici agricole, alimentare și forestiere,Teresa Bellanova
Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie 2020, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova. Întâlnirea a avut loc la solicitarea părții italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă și instituțiile italiene.

Șeful misiunii diplomatice a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezența lucrătorilor români pe piața agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităților competente române. Totodată, a semnalat importanța aplicării corecte și complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de Covid-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă și a căror aplicare aduce beneficii tuturor părților implicate.

Ambasadorul George Bologan a subliniat, de asemenea, implicarea constantă a Ambasadei României la Roma pentru a asigura respectarea drepturilor contractuale ale tuturor lucrătorilor români care se află în Italia, garantându-se astfel condiții de siguranță la locul de muncă, cu atât mai importante, având în vedere riscurile cauzate de noul Coronavirus.

Diplomatul român a invitat autoritățile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forța de muncă română prezentă în Italia, ținând cont că există cetățeni români care se află deja în Peninsulă și care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul Covid-19.

Ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova, a transmis asigurări din partea autorităților italiene privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, subliniind totodată aprecierea pentru contribuția fundamentală a acestora la piața agricolă italiană.

Ambasada României în Republica Italiană are în permanență în atenție problematica lucrătorilor români din Italia și, alături de autoritățile italiene competente, întreprinde demersuri pentru respectarea drepturilor și protejarea statutului acestora.

Sursa: Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento