La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 20 aprile 2020

Un român care joacă în străinătate, cel mai dur fotbalist din istoria clubului

Autor: Nicolae Comănescu
17 aprilie 2020

Ștefan Radu a primit un număr record de cartonașe galbene în tricoul formației Lazio.

Ștefan Radu (33 de meciuri), jucătorul echipei Lazio, este cel mai dur fotbalist din istoria clubului. Românul, care a refuzat constant convocările la echipa națională, în ultimii ani, joacă în capitala Italiei din 2008.

A evoluat în 372 de meciuri și a primit 90 de cartonașe galbene. Mai mult decât Senad Lulici (75 și 351 de meciuri) și Giuseppe Favalli (59 în 401 partide).

De asemenea, Radu este pe locul al 4-lea în topul prezențelor all-time pentru Lazio (372). Lider este Favalli (401), urmat de Giuseppe Wilson (394) și Paolo Negro (376).

Sursa: evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento