La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 24 maggio 2020

Când vor fi deschise aeroporturile în Italia? Autoritățile au stabilit o dată oficială

Autor: Leonard Bădilă
21 mai 2020
    
Conform unui anunț făcut miercuri de ministrul italian al Transporturilor şi Infrastructurilor, Paola De Micheli, toate aeroporturile italiene se vor putea redeschide începând cu 3 iunie.

E cea mai bună veste! Decizia luată de o mare companie din Europa

„Va fi posibilă redeschiderea tuturor aeroporturilor începând cu 3 iunie, când vor fi din nou permise transferurile interregionale şi internaţionale”, a explicat Paola De Micheli în faţa deputaţilor, în timp ce peninsula iese treptat din cele două luni de izolare impuse pentru a opri epidemia de coronavirus.

Veneția își așteaptă turiștii
Regiunea Veneto din Italia, a cărei capitală este Veneția, este deja deschisă și se numără printre primele care sunt pregătite pentru a primi turiștii. Un indice de contagiere legat de pandemia COVID-19 există însă.
Situaţia este sigură în Veneto şi nu trebuie să existe temeri privind contagierea cu noul coronavirus, dă asigurări Luca Zaia, preşedintele regiunii din Italia.

„În Veneto turiştii vor fi mai liniştiţi decât la ei acasă”, a asigurat el. Veneto este regiunea din nord-estul Italiei a cărei capitală este Veneţia.

În cadrul unei videoconferinţe cu ziariştii străini, Zaia a explicat că regiunea „este deja deschisă” şi că s-a numărat printre primele care şi-au deschis porţile şi că Veneţia îi aşteaptă în siguranţă pe turişti.

Regiunea care primeşte cel mai mare număr de vizitatori din Italia, circa 70 de milioane pe an şi cu încasări de 18 milioane de euro, potrivit lui Zaia, trebuie să-şi revină în urma lipsei de turişti, sectorul turistic fiind cel mai afectat de criza coronavirusului.

La întrebarea dacă nu este momentul să fie schimbat modelul turistic masiv cu care se confruntă de atâţia ani Oraşul Canalelor, Zaia a răspuns că, deşi Veneţia va fi deschisă tuturor categoriilor sociale, trebuie studiat un nou tip de sosiri pentru turişti, bazat pe rezervări.

Preşedintele regiunii Veneto are o susţinere de 90%, potrivit unui sondaj publicat de ziarul local Il Gazzettino, în urma gestionării pandemiei pe care a reuşit să o controleze prin realizarea masivă de teste.

Potrivit oficialului italian, cei care vizitează Veneto vor avea garantată o vacanţă „Covid-19 Free”, având în vedere că datele epidemiologice sunt optime, cu un indice R0 (indice de contagiere) de sub 0,4, fără noi pacienţi la terapie intensivă de mai multe săptămâni şi cu reducerea la jumătate a persoanelor infectate, ale căror rezultate sunt deja negative.

Cu un nivel de 2 pozitivi la fiecare 1.000 de teste realizate şi 1.820 de morţi – dintre care 600 în căminele de bătrâni – Zaia s-a declarat „optimist” în ce priveşte deschiderea sezonului estival.

Sursa: Capital


Citeşte şi:

Nessun commento:

Posta un commento