La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 26 maggio 2020

Coronavirus: Italia și România încep testarea „asimptomaticilor”

25 mai, 2020 

Italia urmează să înceapă luni testarea de tip anticorpi a 150.000 de persoane, pentru a se stabili câte au fost infectate cu noul tip de coronavirus şi dacă acest număr corespunde cu cifre oficiale.

Testarea, condusă de Ministerul Sănătăţii are loc în 2.000 de puncte de control, având ca scop identificarea celor care au fost „asimptomatici” sau doar cu simptome minore.

Italia este printre ţările cele mai afectate de pandemie, cu 230.000 de persoane infectate de la detectarea primelor cazuri în Lombardia în februarie.

Oficial, 33.000 de oameni au murit în legătură cu Covid-19. Experţii cred că numărul este mai mare, iar dovezile sugerează că virusul a ajuns în Italia cu câteva săptămâni înainte de a fi detectat.

În România, 30.000 de persoane vor fi testate pentru a determina gradul de imunizare a populaţiei, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan. El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite şi în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

Sursa: Radio Europa Libera Moldova

Nessun commento:

Posta un commento