La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 31 maggio 2020

România, țara cu cei mai mulți medici plecați. 1 din 3 lucrează în străinătate

Social
De Redactia Observator
Publicat pe 29.05.2020 

România reuşeşte să atingă şi recorduri, dar recorduri negative. Suntem ţara din care fug cei mai mulţi doctori. Un raport OCDE arată că aproximativ 1 din 3 medici români, care a studiat aici, lucrează în străinătate.

Raportul studiază contribuția pe care doctorii și asistentele din străinătate au avut-o la combaterea pandemiei de coronavirus. Astfel, se pare că multe state membre ale Organizației depind în proporții semnificative de personalul medical venit din străinătate. Medicii români sunt bineînţeles în proporţie covârşitoare.

Rata de emigrare în rândul personalului medical este cea mai mare din lume. Alte state europene din care medicii emigrează în proporții mari sunt Slovacia, Estonia, Islanda și Irlanda. Cifrele sunt strânse pînă în 2018.

Trebuie spus însă că, începând cu 2017, salariile personalului medical din România au crescut semnificativ, iar asta cu siguranţă a contribuit la schimbarea proporţiei.

Sursa: Observator

Nessun commento:

Posta un commento