La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 31 maggio 2020

S-a întors din Italia în România, ca să lucreze asistent medical. Încă este şomer

de Nicoleta Baciu / 28 mai 2020

La mijlocul lunii martie a ales să se întoarcă din Italia, unde lucrase ca asistent medical, acasă, în România. Claudiu Lupșa şi-a făcut bagajul și s-a mutat de tot în România.

La mijlocul lunii martie a ales să se întoarcă acasă din Italia, unde lucrase asistent medical. Claudiu Lupșa şi-a făcut bagajul și s-a mutat de tot în România.

„Apucasem să îmi dau demisia, am vândut tot ca să ne întoarcem în România și să începem aici o viață nouă. Vreau să fiu în continuare asistent medical, dar dacă nu îmi găsesc loc de muncă îmi voi căuta în alt domeniu", declară asistentul medical.

El povestește că a făcut cereri pentru angajare, inclusiv într-un spital unde se tratează cazuri de coronavirus, potrivit Digi24.

"Am făcut cereri către instituțiile spitalicești din Baia Mare, inclusiv la Ministerul Sănătății. M-am oferit să lucrez într-o secție cu pacienți cu coronavirus. Deocamdată mi s-a răspuns că cererea mea a fost înregistrată, nu am fost chemat la interviu. Sunt gata să mă adaptez, să mă integrez. Sunt proceduri, trebuie lăsat timp autorităților ca să se organizeze, înțeleg aceste întârzieri, sper doar să fiu angajat", afirmă Claudiu Lupșa.

Nessun commento:

Posta un commento