La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 18 maggio 2020

Stare de alertă: Românii care vor reveni din străinătate vor intra în carantină, dar nu instituționalizată, ci la domiciliu, împreună cu familia

15/05/2020

Zborurile spre sau dinspre ţările aflate în zona roşie de risc epidemic rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile, începând de astăzi, notează Radio România Actualități.

La fel transportul rutier internațional de persoane până la data de 1 iunie.

De asemenea, se menține închiderea temporară, totală sau parțială a unor puncte de trecere a frontierei de stat.

Intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini și apatrizilor este în continuare interzisă.

Sunt însă și excepții, cum ar fi membrii de familie ai cetățenilor români sau unii străini care au rezidența în țara noastră.

Există și o noutate: românii care vor reveni din străinătate vor intra în carantină, dar nu instituționalizată, ci la domiciliu, împreună cu familia, conform Radio România Actualități.

Pentru cei care nu au posibilitatea îndeplinirii acestei condiții sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia se poate opta pentru carantina instituționalizată în spații special destinate, puse la dispoziție de autorități.

În ceea ce privește transportul feroviar, CFR Călători anunță că odată cu trecerea la starea de alertă vor fi repuse în circulație, gradual, trenurile suspendate pe perioada stării de urgență.Starea de alertă în România, în propoziţii simple: Ce înseamnă starea de alertă şi pe ce perioadă poate fi instituită? 


 Leggi anche: 

Nessun commento:

Posta un commento