La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 7 giugno 2020

Accident mortal: Tatăl, găsit lângă mașină plângând și strigând numele copiilor

Italia. Noi detalii din accidentul mortal provocat de român: Tatăl, găsit lângă mașină plângând și strigând numele copiilor 

de Loredana Iriciuc / 6 iun 2020

Românul care și-a pierdut părinții și doi dintre cei patru copii în tragedia de pe autostrada A1, între Arezzo și Monte San Savino, în Italia, a fost arestat.

Bărbatul, care a scăpat nevătămat, era la volanul unui autoturism Volkswagen Sharan cu 7 locuri în care se afla toată familia lui: soția, cei patru copii și parinții lui. Se îndreptau spre Napoli, după ce s-au întors de acasă, din România.

Anchetatorii relatează că atât martorii, cât și imaginile înregistrate de camerele video de pe autostradă indicau cum mașina condusă de tatăl român se ducea spre dreapta și apoi a lovit partea din spate a unui TIR parcat într-o zonă de repaus de pe autostradă, relatează Observator. Toți pasagerii din mașină au fost aruncați în exterior.

Un autoturism Nissan care venea din spatele mașinii Volkswagen s-a lovit de mașina familiei de români și apoi a fost aruncată în parapetul dintre cele două sensuri de mers. Persoanele din Nissan au fost rănite, însă nu sunt în pericol de moarte.

Șoferul român, singurul care a scăpat nevătămat
 
Cu toate acestea, în urma impactului deosebit de violent, părinții șoferului, dar și doi dintre copii, un bebeluș de numai zece luni și o fetiță în vârstă de 10 ani, au fost efectiv aruncați din mașină și au murit pe loc.

Soția și ceilalți doi copii au fost grav răniți și au fost transportați la spitalele din zonă cu ambulanțe și elicoptere medicale.

Șoferul român a fost singurul care a scăpat nevătămat în urma cumplitului accident, el fiind găsit de polițiști și medici lângă mașină, plângând și strigând numele copiilor și părinților săi.

După accident, românul în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost dus la audieri și arestat, notează Corriere di Arezzo.

Anchetatorii merg pe ipoteza că românul a adormit la volan și astfel a pierdut controlul mașinii pe un drum drept, fără obstacole sau care să pună probleme de vizibilitate.

„Niciodată nu am văzut așa ceva”, ar fi spus unul dintre anchetatorii care au făcut măsurători la locul tragediei.Leggi anche:
Auto tampona un tir e finisce contro un'altra vettura in A1: 4 morti, due sono bambini

Nessun commento:

Posta un commento