La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 13 giugno 2020

Austria redeschide granița cu Italia, începând din 16 iunie

Uniunea Europeana
Postat de A. C. -10/06/2020
foto: Agerpres

Bolzano – Ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, a confirmat la postul de radio Rai Südtirol redeschiderea graniței cu Italia pe 16 iunie, dar fără să excludă o „diferențiere regională” pentru zonele încă afectate de COVID-19.
„Un avertisment de călătorie nu este o interdicție, ci un apel la bunul simț”, a spus ministrul austriac. „Ar fi vorba despre o invitație de a evita o regiune sau alta. Nu vorbim despre controale, ci despre autoresponsabilitate”, a adăugat Schallenberg.
Un avertisment de călătorie ar viza exclusiv Lombardia, potrivit Rai Südtirol. „Obiectivul rămâne libera circulație”, a spus Schallenberg.
/oavram/sdm2
(https://www.altoadige.it – 10 iunie)

Sursa: Rador

Nessun commento:

Posta un commento