La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 10 giugno 2020

Badantă româncă decedată, înainte să plece definitiv în România

Italia. Badantă româncă decedată, înainte să plece definitiv în România: „Mi-ai rupt inima cu această moarte nebună“

Nicoleta Nicolau / 8 iun 2020

Emilia S., o badantă româncă originară din Fălticeni, care lucra în Napoli, Italia de 17 ani, a fost găsită moartă, în pat. Românca se lupta cu o depresie severă, fiind de atâția ani departe de familie și urma să plece definitiv în România, pe 15 iunie. Nu a mai apucat...

Prietenele ei deplâng moartea femeii, pe care o descriu că fiind o femeie și o prietenă minunată și sufletistă. Se pare că Emilia se lupta de câțiva ani cu o depresie severă. Din cauze care sunt încă necunoscute, inima femeii a încetat să mai bată. Ea a fost găsită fără suflare, în pat, la sfârșitul săptămânii trecute.

Medicii din Napoli urmează să stabilească cauza exactă a decesului, în urmă efectuării necropsiei. „Au găsit-o moartă în pat, vom vedea ce va zice autopsia căci vine băiatul ei din Belgia aici. Era o prietenă de notă 100..nu am cuvinte plâng și mă rog“, scrie o prietenă a femeii pe un grup de socializare dedicat badantelor românce din Peninsulă.

 „Doamne nu mai am cuvinte, lacrimi, nu mai simt inima că bate cum bătea când ne auzeam în fiecare zi la telefon, chiar dacă acum eram un pic mai departe dragă mea. Mi-ai rupt inima cu această MOARTE NEBUNĂ. Simt că totul nu mai are sens...mă rog mereu la bunul D-zeu să te ia la dreapta lui căci ai fost un suflet de nedescris în cuvinte. Doar atât MINUNAT! Dormi în pace, sorelina mea dragă, eu te voi veghea mereu de aici și să știi că noi toți te-am iertat, căci erai UNICĂ! Putere și alinare la copii și la toți familiarii! DUMNEZEU SĂ TE IERTE ȘI NU TE VOI UITA NICIODATĂ SORELINA MEA DRAGĂ EMILUȘ!“, scrie Livia, o prietenă de-a Emiliei din Napoli.

Nessun commento:

Posta un commento