La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 15 giugno 2020

Ce salariu are un șofer de TIR în România, dar cât câștigă în UE? Totul după pandemie în 2020

Autor: Stan Nicu
10 iun. 2020

Ce salariu are un șofer de TIR în România, dar cât câștigă în UE? Totul după pandemie în 2020
Șoferii de TIR sunt la mare căutare în această perioadă, atât în România, dar mai ales în străinătate. Salariile șoferilor de TIR din țara noastră sunt peste media din România, iar la acestea se mai afaugă și alte beneficii. Chiar și așa angajatorii se bat ca să-i depisteze pe cei mai abili șoferi de pe piața muncii.

Cât câștigă un șofer de TIR în România și cât se câștigă în UE?
Să fi șofer de TIR în zilele noastre este o mare realizare, scrie haihuin2.ro. Aceștia sunt la mare căutare printre angajatorii din țară, dar și printre cei din străinătate. Astfel, șoferii de TIR au ajuns să aibă printre cele mai bune salarii. Potrivit unui studiu făcut de curând, salariul unui șofer de TIR în România pornește de la 2500 de lei net, adică angajatul se alege cu toată suma de bani în mână.

Pe de altă parte, potrivit aceluiași studiu, șoferii de TIR care fac transport internațional pot porni de la un salariu de 3.800 de lei pe lună (820 de euro), în timp ce aceia cu mai multă experiență ajung chiar și la 7.000 de lei pe lună (1550 de euro).

Ce salariu are un șofer de TIR în România, dar cât câștigă în UE? Totul după pandemie în 2020

La salariu se mai pot adăuga și alte beneficii
În plus, salariile de mai sus nu sunt fixe. La aceste sume șoferilor de TIR se pot adăuga și alte beneficii bănești, în funcție de numărul de curse efectuate, precum și de numărul de kilometri parcurși.

Conform platformei ejobs.ro, în prezent există anunțuri de muncă potrivit cărora angajatorii plătesc 3.800 lei pe lună (câștig de bază). De multe ori angajatorii oferă șoferilor de TIR cazările și mesele zilnice.

Cât câștigă șoferii de TIR în Europa
Șoferii de TIR din Europa au salarii frumoase. Spre exemplu, un șofer de TIR are un salariu în Germania ce variază între 2.200 si 2.500 euro net, adică aproximativ 10.000-12.000 de lei.

Sursa: PlayTech

Nessun commento:

Posta un commento