La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 7 giugno 2020

Min. Muncii: Vom sprijini cu până la 2.500 de lei lunar angajarea unui român rămas fără job în străinătate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că firmele care angajează români întorși în țară pentru că au rămas fără loc de muncă în străinătate vor beneficia de măsuri de sprijin. Astfel, companiile vor primi de la stat 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

 ”Măsura de acordare a unei părți din salariu, de până la 2.500 de lei se adresează și celor care au avut contracte de muncă în străinătate și au fost întrerupte din motive neimputabile lor. Ne adresăm cu prioritate românilor care s-au aflat în situația întrepruperii contractelor de muncă în străinătate și s-au întors acasă, își caută un loc de muncă și, în acest sens, să îi ia în vedere, deoarece sunt oameni dispuși să își asume o activitate în România”, a precizat Violeta Alexandru.

 Ea a mai spus că măsura va acoperi perioada de 12 luni, de la angajare, iar firma trebuie să mențină fiecare angajat pentru încă 12 luni de la terminarea celei pentru care a primit sprijin de la Guvern.

De asemenea, ea i-a îndemnat pe angajatori să profite de noile instrumente de sprijin financiar. Alte măsuri de sprijin aprobate de Guvern Guvernul a aprobat o serie de măsuri active destinate angajaţilor şi angajatorilor în vederea susţinerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă, continuând, totodată, acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic, în domeniile de activitate unde există restricţii.

Astfel, începând cu luna iunie, se va deconta angajatorilor, pe o perioadă de 3 luni, un procent de 41,5% din salariul brut lunar al fiecărui lucrător căruia i se reactivează contractul de muncă suspendat anterior.

Pe de altă parte, Guvernul a mai decis să stimuleze încadrarea în muncă a persoanelor în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor în perioada stării de urgenţă sau de alertă şi care sunt înregistraţi ca şomeri în evidenţa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Astfel, pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Sursa: Wall-Street

Nessun commento:

Posta un commento