La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 21 giugno 2020

Pasagerii care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă pot completa online declaraţia epidemiologică

Pasagerii care sosesc în ţară prin Aeroportul Internațional Henri Coandă București au la dispoziție, începând de astăzi, un chestionar online pentru completarea electronică a declarației epidemiologice. Platforma a fost dezvoltată de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu echipa de IT a organizației nonguvernamentale Citizen Next.

Pasagerii care intră în ţară prin Aeroportul Henri Coandă pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere pe noua aplicaţie, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun, transmite STS.

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Prin folosirea aplicației se reduce timpul de așteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului și astfel se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Platforma a fost dezvoltată de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu echipa de IT a organizației non-guvernamentale Citizen Next. Aplicația este disponibilă şi pe site-ul Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației
-Accesați adresa folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua WiFi Otopeni Airport, disponibilă în Terminalul Sosiri;
-Completați datele solicitate de aplicație și validați, apoi trimiteți formularul;
-Este important să menționați adresa de izolare sau să marcați adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
-Veți primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;
-Tipăriți declarația sau scanați codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și ridicați declarația de acolo;
-Prezentați-vă la ghișeele DSP din aeroport. 


 de Bobi Neacșu, Vineri, 19 iunie 2020

Sursa: Libertatea

Nessun commento:

Posta un commento