La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 giugno 2020

România: Măsura izolării la domiciliu nu se ridică după 15 iunie pentru cei care vin din Franţa, Italia şi Spania

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că Guvernul va relaxa după 15 iunie unele măsuri privind izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin străinătate. 

De Valentina Postelnicu, 
Marți, 9 iunie 2020

Şeful statului spune că relaxarea restricţiilor se va face în raport cu ţările unde numărul de cazuri de coronavirus este în scădere. 

Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic – mai exact, unde numărul de îmbolnăviri, în ultimele 14 zile, este sub 5 cazuri la un milion de locuitori în fiecare sau în media ultimelor 14 zile. 

Președintele Klaus Iohannis a precizat că sunt ţări faţă de care aceste măsuri nu vor fi relaxate. El a menţionat că, deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde sunt mulți români, pentru că acestea au în continuare multe cazuri noi de coronavirus. Nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, însă, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul Uniunii Europene și, acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun, vom reacționa imediat și noi. 

Klaus Iohannis: Anterior, surse oficiale precizau, pentru Libertatea, că este posibil ca, din 15 iunie, să se ridice obligativitatea intrării în izolare la domiciliu pentru românii care revin din ţări precum Bulgaria sau Grecia. Președintele a anunțat și că starea de alertă se prelungește, dar și care vor fi noile măsuri de relaxare din 15 iunie, indicând printre ele redeschiderea mall-urile, a sălilor de fitness, a grădinițelor private și a piscinelor.

Sursa: Libertatea

Nessun commento:

Posta un commento