La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 12 luglio 2020

Reguli pentru mersul la plajă in Romania, în vara 2020. Ultimele reglementări

În condițiile în care, după 15 iunie, măsurile de relaxare nu vor fi chiar atât de multe pe cât se spera, prelungirea stării de alertă, anunțată de președintele Klaus Iohannis, vine cu noi reglementări pentru mersul la plajă.

Care sunt limitările impuse de autorități?

Da, s-au deschis deja plajele, turismul, în România, inclusiv la malul mării, pare să repornească motoarele, dar autoritățile anunță că se impun, încă, limitări și reguli precise, pentru a preveni efectele pandemiei cu noul coronavirus, pentru a asigura igiena locurilor și de protecția turiștilor și a angajaților din turism. Clarificări în acest sens se regăsesc și în recenta Hotărâre a Guvernului nr. 433/2020, publicată în Monitorul Oficial.

Să facem o „recapitulare” a acestor măsuri, înainte de a ne face planuri de vacanță sau de weekend, la mare!

 - respectarea distanțării fizice, în special în zona vestiarelor/zonelor de schimbare și a toaletelor (distanța trebuie să fie de cel puțin 2 m; dacă nu se poate respecta distanța, trebuie folosită mască de protecție);
- turiștii trebuie să aibă acces la regulamente și reguli de comportare pe plajă;
- trebuie respectată o distanță de 2 m (stânga/dreapta, față/spate) între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite;
- măsurile de distanțare ar putea presupune limitarea accesului pe plajă;
- administratorii de plajă trebuie să se asigure că nu se creează aglomerări și sunt limitate adunările mari;
- ieșirea și intrarea se vor face prin puncte diferite, semnalizate;
- este prevăzut mecanismul rezervării online a utilizării plajei și se mai face referire la „ore strategice de funcționare”;
- vânzarea de băutură și mâncare nu se va face în punctele de lucru, ci vânzătorii se vor deplasa la turiști;
- persoanele care nu sunt din aceeași familie nu vor împărți șezlongurile și alte echipamente de plajă; - activitățile sportive vor putea fi desfășurate doar în locuri special delimitate, iar dacă nu participă doar persoane din aceeași familie, numărul participanților va fi limitat.

După cum se observă, cea mai importantă măsură rămâne cea a distanțării sociale - minim 2 m, pentru persoanele care nu sunt din aceeași familie și/sau nu împart același domiciliu. Pe de altă parte, este vizată și responsabilitatea / responsabilizarea celor care activează în turism, pentru a crea condiții de igienă și securitate pentru turiști, inclusiv asigurarea, de către administratorii de plajă, a unui spațiu și a unor facilități care să permită distanțarea socială.

Trebuie spus că cea mai mare parte a acestor reguli și măsuri de igienă și de protecție care trebuie asigurate atunci când oamenii merg la plajă sunt conținute, deopotrivă, în Ordinul comun al Ministerului Sănătății, al Ministerului Economiei și al Ministerului Apelor nr. 969/1810/1166/2020 și în Hotărârea Guvernului nr. 394/2020.

Sursa:Antena Satelor

Nessun commento:

Posta un commento