La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 26 settembre 2020

România a participat la târgul internațional de încălțăminte și marochinărie MICAM/ Milano Fashion Week

Nouă societăți românești au fost prezente la ediția din acest an a Târgului Internațional de Încălțăminte și Marochinărie MICAM, organizat în perioada 20-27 septembrie 2020 la Milano, cu colecțiile de încălțăminte, marochinărie și îmbrăcăminte pentru sezonul primăvară/vară 2021. Participarea companiilor românești (Liska 12 Srl, Caira Trade Srl, Pusa Beauty Srl, Baccio Media Group Srl, White – Fabbrica 76 Dalvini Srl, CIA Couture Srl, Antonia Nae London Srl, Bespoke Srl și Showroom Guffanti – Hilux Fashion Invest Srl) a fost organizată de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri în colaborare cu Federația Patronală „Sfera Factor”, în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export. 

Prezența designerilor români, îndeosebi în contextul condițiilor speciale și al măsurilor restrictive adoptate pe fondul pandemiei, a fost apreciată de către reprezentanții Regiunii Lombardia, care au vizitat standurile designerilor români. Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire între subsecretarul pentru relații internaționale al Regiunii Lombardia, Alan Christian Rizzi, directorul general al târgului MICAM, Paolo Borghini și gerantul interimar al Consulatului General al României la Milano, Florin Pascu, respectiv reprezentantul Biroului de promovare economică și comercială din cadrul Ambasadei României în Italia, ministrul consilier Norina Boru, care a transmis și salutul ambasadorului autorităților italiene prezente. 

Reprezentanții instituționali din România au reamintit excelentele relații comerciale bilaterale, care au înregistrat în 2019 cea mai mare valoare istorică, de 15,5 miliarde euro. Deși anul acesta valoarea schimburilor comnerciale a fost în mod inevitabil afectată negativ de contextul epidemiologic, participarea la manifestări expoziționale constituie, cu atât mai mult, un semnal în direcția reluării activităților comerciale. 

Reprezentantul Ambasadei, Norina Boru, a remarcat continuitatea prezenței designerilor români, unii dintre aceștia participând la a 20-a ediție MICAM, precum și faptul că România se prezintă de 10 ani cu design propriu la cel mai prestigios târg mondial din domeniu. Subsecretarul Regiunii Lombardia, Alan Christian Rizzi, a menționat eforturile organizatorilor, ale participanților și ale autorităților pentru realizarea ediției din acest an cu prezență fizică și a salutat prezența designerilor români. Consulul Florin Pascu și consilierul pe probleme economice din cadrul misiunii diplomatice de la Roma, Norina Boru, au vizitat toate standurile designerilor români, care și-au exprimat interesul participării și la viitoarele ediții, chiar și în acest context complicat. 

Din delegația României au făcut parte reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, coordonatori ai pavilionului național și reprezentanții asociației patronale „Sfera Factor”. Târgul MICAM confirmă tendința organizării evenimentelor on-line în paralel cu cele cu prezență fizică, prin lansarea MICAM Milano Digital Show, un proiect inovator care se desfășoară în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie 2020. 

Ambasada României în Italia a mijlocit ca, în actualele condiții generate de pandemie și de măsurile restrictive adoptate de autoritățile italiene, antreprenorii români să poată fi prezenți la târgul MICAM, o fereastră deschisă spre lume privind oportunitățile de afaceri. Obiectivul principal al participării românești la aceste manifestări internaționale este de a promova potențialul creator al firmelor de profil din domeniul pielărie-marochinărie, al mărcilor şi colecțiilor proprii și de a crea legături directe cu distribuitorii din întreaga lume. 

Firmele românești au posibilitatea de a lansa noi produse, de a stabili și consolida relațiile de afaceri cu companiile de profil din Italia, contribuind, în același timp, la îmbunătățirea imaginii produsului românesc de calitate pe piețele internaționale. 

Nessun commento:

Posta un commento