La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 1 ottobre 2020

Webinar de prezentare a oportunităților de investiții în România: ”România, o alegere strategică”

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), prin Invest Romania, cu sprijinul Ambasadei României în Italia, prin Biroul pentru Promovare Economică și Comercială, a organizat, la 30 septembrie 2020, un webinar pe tema ”România – o alegere strategică”. 

Inițiativa a avut ca scop prezentarea oportunităților de investiții în România și identificarea unor noi modalități de cooperare economică și sectorială, reunind reprezentanți instituționali din România și ai mediului de afaceri italian. 

Nivelul excelent al relațiilor economico-comerciale dintre România și Italia și interesul puternic al companiilor italiene în oportunitățile de investiții în țara noastră au fost subliniate în deschiderea evenimentului de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Emil-Răzvan Pîrjol și de către ambasadorul României la Roma, George Gabriel Bologan, care a menționat, totodată, raporturile umane și sociale care leagă cele două țări. 

În acest context, șeful misiunii diplomatice a prezentat avantajele oferite de România investitorilor străini, interesați în mod deosebit de oportunitățile de internaționalizare, arătând că țara noastră rămâne un partener solid și de încredere pentru companiile italiene. 

Agenda evenimentului a inclus o prezentare a avantajelor competitive și a ofertei de afaceri în România, susținută de reprezentantul Direcției Generale Investiții Străine din MEEMA, precum și discuții tematice despre ajutoarele de stat și oportunitățile din domeniul energetic și agricol. În încheiere, președintele Confindustria România, Giulio Bertola, a salutat această inițiativă și a invitat companiile italiene interesate să investească în piața română cu încredere. 

Discuțiile au fost moderate de directorul general adjunct Invest Romania, Cristian Ilie. La webinar au participat peste 40 de companii mari și IMM-uri din diferite domenii: industrie, transporturi, construcții, energie, aeronautică, IT și IA, turism, agricultură și bănci. 

Informații suplimentare: Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât şi prin cea a investițiilor efectuate. În prezent, Italia este al doilea partener comercial și al cincilea partener investițional al României. 

În România sunt active 23.200 de societăți românești cu capital italian, cu un capital total investit de 2,88 miliarde de euro. 

Nessun commento:

Posta un commento