La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 25 gennaio 2021

Cel mai cunoscut activist de mediu din Suceava a ajuns în stare gravă la Iași. Ultimul său mesaj de pe patul de spital

Daniel Bodnar, foto fcb
    Daniel Bodnar, cel mai cunoscut activist de mediu din județul Suceava a suferit un grav accident rutier în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 

Accidentul a avut loc în comuna Sucevița iar la volanul autoturismului se afla Daniel Ghinghiloschi (24 de ani). Acesta a pierdut controlul asupra volanului - impactul fiind extrem de violent. 

Cei doi au fost duși de urgență la Spitalul Județean Suceava. 

Cel mai grav rănit a fost activistul, Daniel Bodnar, transferat la Spitalul de Neurologie din Iași.

Diagnosticul a fost: „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”. A fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier.

Daniel Ghinghiloschi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Despre Daniel Bodnar se știe că....

.... luptă pentru mediul înconjurător, împotriva despăduririlor ilegale și degradării pădurilor, a fost hărțuit în repetate rânduri. La finalul anului trecut a fost atacat cu pietre, după ce a urmărit un transport ilegal de lemne, episod publicat ulterior pe retelele de socializare. Atacul a pornit în momentul în care tirul care transporta marfa a intrat în curtea unei societăţi comerciale.

Înainte de a fi rănit, activistul sunase la poliţie.

La scurt timp, Ministrul de Interne a trimis de urgenţă o echipă de control în Bucovina, iar prefectul de Suceava a cerut o şedinţă operativă cu Garda Forestieră.

La începutul anului, a fost din nou victima unui atac.


Pe Facebook a fost publicat ultimul său mesaj:

Vă scriu acest mesaj de pe patul spitalului!😌 Durerile de după operație sunt încă foarte intense, piciorul stâng nu-l simt în mare parte, dreptul are și el probleme, iar bazinul încă este amorțit.

️ A fost o mare încercare, puteam să mor, dar vreau să vă spun atât: sunt binecuvântat că astăzi sunt în viață și îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru asta!🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Nu știu cât va dura recuperarea completă a corpului meu, dar sunt încredințat că Dumnezeu poate face oricând o mare minune și voi putea umbla printre voi.🙏🏼

🙏🏼 Rugați-vă pentru mine și știu că asta se va întâmpla pentru că avem un Dumnezeu puternic!

Vă mulțumesc din suflet pentru miile de mesaje pe care le-ați trimis și rugăciunile înălțate pentru mine!🙏🏼 Vă rog să mă iertați că nu reușesc să vă răspund, dar nu pot să stau foarte mult timp pe telefon pentru că încă am dureri mari și vreau să fiu cât mai liniștit. Vă iubesc!🙏🏼


II urăm multă sănătate, susţinătorii îl pot ajuta cu donatii:

Daniela Pintican (sora lui Daniel)/ Bodnar Daniel

Cont în LEI - Banca Transilvania: RO05BTRLRONCRT0501378502, BTRLRO22


Bodnar Daniel Cont în EURO – Banca Transilvania: RO79BTRLEURCRT0501378501, BTRLRO22


REVOLUT: GB06 REVO 0099 7013 1862 45 REVOGB21


Bodnar Simona Cont în LEI – Banca Transilvania: IBAN RO60BTRLRONCRT0476112601

Nessun commento:

Posta un commento