La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 febbraio 2021

Despre avantajele Medierii

Medierea este un proces de soluționare alternativă a litigiilor. 

Avantajele sunt: 

1. Procedura de Mediere presupune costuri mai puține și este mai rapidă decât procesul legal tradițional în Instanță. 

2. Medierea oferă părților implicate o mai mare participare la găsirea unei soluții, precum și un control mai mare asupra rezultatului litigiului. 

3. Participanții la Mediere vor avea posibilitatea să comunice, să discute posibilitățile de împăcare sau să negocieze acordul conform cu interesele lor. 

 

4. Mediatorul nu ia hotărârea în locul vostru, iar pe parcursul medierii se poate apela la consiliere juridică sau altă expertiză.

5. Participanții la Mediere vor fi la finalul procedurii de mediere în acord deplin, neexistând o decizie care să fie impusă de Instanța de Judecată unuia sau altuia, ci un Acord care poate fi cu titlu executoriu și care poate salva totodată relațiile profesionale dintre cei doi.

6. În plus, procesele de soluționare a litigiilor sunt mai puțin formale și au reguli mult mai flexibile decât instanța de fond.

7. Mediatorul nu este Judecător, nici Arbitru și nu va impune o soluție finală.

Sursa: JustitiesiMediere, Mediatori C. Tutu si L. Anton


Nessun commento:

Posta un commento