La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 7 marzo 2021

Dacă fostul soț și-a sacrificat cariera în timpul căsniciei - are dreptul deplin la pensia de întreținere

Curtea de Casație a confirmat recent dreptul soțului la pensia de întreținere, atunci când a existat un sacrificiu al acestuia în favoarea celuilalt soț care s-a realizat între timp profesional.

Cu alte cuvinte, trebuie luată în considerare și contribuția soției casnice la formarea bunurilor familiale și personale.

 

Curtea reamintește că indemnizația de divorț are o funcție compensatorie și egalizatoare, o expresie a principiului superior al solidarității.

 

Deși Curtea Supremă italienă statuează că nu este obligatoriu ca prin indemnizația de divorț să fie garantat același nivel de viață de care se bucura soțul în timpul căsătoriei, este necesar să se verifice care a fost rolul fiecărui soț la realizarea patrimoniului familiei și sacrificiul profesional al celor doi la realizarea acestuia.

Finalmente, după cum se specifică, trebuie să fie recunoscută și contribuția soțului / soției mai "slab" din punct de vedere financiar la formarea patrimoniului individual și familial.Sursa: Corte di Cassazione

Intrebari/raspunsuri

Nessun commento:

Posta un commento