La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 20 marzo 2021

Donnebadanti@gmail.com informare pentru badantele din Italia de orice nationalitate

Ce trebuie să știți despre infracțiunea contra persoanelor vârstnice,  "circonvenzione dell'incapace" atribuită în special categoriilor profesionale care se ocupă de îngrijirea bătrânilor: badante, oss, infirmiera.


În Italia, înșelăciunea sau abuzul de încredere sunt tot mai dese în rândul persoanelor vârstnice pentru care în general familia va căuta de obicei o badantă - persoană de încredere până la proba contrarie.


În ultima perioadă au existat denunțuri împotriva persoanelor din această categorie profesională, care de cele mai multe ori cu intenții bune de a ajută persoana pe care o au în grijă, uneori chiar nerealizând că aceștia ar avea probleme psihice, s-au văzut în față Tribunalului pasibili de pedeapsă cu închisoarea și amenzi de mii de euro.

 

Întrucât puțin se știe despre fapta de "circonvenzione dell'incapace" sau abuzul de încredere asupra persoanei vulnerabile, Romeninitalia.com a demarat o campanie de informare a persoanelor din această categorie profesională, de orice naționalitate, de pe teritoriul Italiei care profesează în domeniul ingrijirii bătrânilor.

În cadrul acestei campanii, vom publica articole cu explicații ale hotărârilor judecătorești pronunțate împotriva badantelor, vom organiza interviuri și dialoguri cu scopul de a răspunde întrebărilor și de a preveni astfel săvârșirea fără intentie sau din eroare a faptelor împotriva persoanelor vârstnice.


Necunoașterea legii nu este o apărare potrivită pentru nicio persoană. Cel mai adesea badanta află cu stupoare că a fost denunțată de rudele sau prietenii bătrânului pe care îl au în grijă pentru un gest considerat nesemnificativ.


Astfel badantele se află fără să știe în față unui pericol iminent: condamnarea la o pedeapsa cu închisoarea.

Populatia din categoria vârstei a treia este considerată în general vulnerabilă deoarece capacitatea lor fizică de a se apăra în fața unei potențiale agresiuni si capacitatea lor psihică de a sesiza pericolul sunt mai reduse decât în mod normal, ceea ce poate favoriza apariția unor situații de abuz împotriva lor. 


In Italia fapta de abuz de încredere asupra persoanei vârstnice este pedepsit cu închisoarea de la 2 la 6 ani și cu amenda.


Pentru mai multe informații scrieți-ne la adresa: donnebadanti@gmail.com

Fcb

Nessun commento:

Posta un commento