La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 4 marzo 2021

Tragedie în Acilia. Un grup de băieți urmăriți de un român fără adăpost într-un parc, unul dintre ei suferă un atac de cord în timp ce incearcă să scape.

A urmărit un grup de adolescenți cu un club, dar unul dintre băieți a suferit un atac e cord și a murit.Acum, bărbatul este acuzat de ucidere ca urmare a unei alte infracțiuni.

 


S-a întâmplat în Acilia, lângă Roma, într-un parc, într-o zonă aproape abandonată.

Bărbatul, un român fără adăpost în vârstă de 44 de ani, le-a explicat polițiștilor care investigau incidentul că tinerii îl deranjau. Așadar, în încercarea de a-i îndepărta, a apucat o bâtă de fier și a fugit după ei.

 

Dar unul dintre copii s-a prăbușit la pământ. Apoi salvarea a venit dar copilul nu  putut fi salvat. 

 

Bărbatul de 44 de ani ar fi specificat anchetatorilor că a amenințat doar, fără a lovi pe niciunul dintre băieții implicați.

 

Ancheta continuă pentru infracțiunea de omor prin imprudență (omicidio preterintenzionale).


Potrivit orientării jurisprudențiale italiene, chiar și comportamentul simplu amenințător și agresiv, atâta timp cât acesta tinde să dăuneze cuiva sau să lovească pe cineva poate fi considerat incident în comiterea infractiunii de omor cu intenție depășită iar potrivit art.584 cod penal italian pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 18 ani.

 

Sursa: Unione Sarda


Studio Legale avv. V. Adriani

Nessun commento:

Posta un commento