La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 20 giugno 2021

Italia. Român, căutat în toată Europa, se cazase liniștit într-un hostel din Piacenza

Cu toate că pe numele lui fusese emise un mandat european de arestare, un cetățean român în vârstă de 50 de ani stătea liniștit într-un hostel din orașul italia Piacenza. 

Cu toate acestea, numele românului nu a scăpat de sistemul de control, care transmite, zilnic, la poliție cazările de la hoteluri și pensiuni. 

Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului și l-au arestat pe bărbatul român, care era căutat atât în Italia, cât și în România, pentru mai multe jafuri comise, relatează piacenzaonline.info. 
Românul a fost însoțit la închisoarea Novate. 
Acesta fusese condamnat, de justiția italiană, la trei ani și șase luni pentru furt, dar și de justiția română, la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni împotriva persoanei.

Nessun commento:

Posta un commento